UHR - Förberedande besök

Information om förberedande besök

Tags
UHR

No videos found

Vill du gå en profilkurs?
Vill du fördjupa dig i en hobby eller hjärtefråga? Då kan en profilkurs på folkhögskola vara något för dig! Det finns flera hundra olika profilkurser, inom allt inom allt från konst till spelutveckling.
Folkhögskolekvarten med Linus Nilsson (sd)
Inför EU-valet den 9 juni 2024 träffar Sveriges folkhögskolor representanter från de fyra största partierna för ett samtal kring EU och hur Sverige påverkas av de beslut som fattas på EU-nivå. Här samtalar Olle Westberg, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, med Linus Nilsson, EU-kandidat från Sverigedemokraterna.
Funderar du på att gå på folkhögskola?
Funderar du kring vad som ska bli nästa steg i ditt liv? Då kan folkhögskola vara något för dig! Folkhögskola är en unik form av vuxenutbildning som utgår från dig och dina förutsättningar. Det finns folkhögskolor över hela Sverige. Många folkhögskolor erbjuder boende på internat.
Folkhögskolekvarten med Ilona Szatmári Waldau (v)
Inför EU-valet den 9 juni 2024 träffar Sveriges folkhögskolor representanter från de fyra största partierna för ett samtal kring EU och hur Sverige påverkas av de beslut som fattas på EU-nivå. Här samtalar Olle Westberg, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, med Ilona Szatmári Waldau, EU-kandidat från Vänsterpartiet.
Vill du gå på Allmän kurs?
Vill du plugga vidare på högskola, universitetet eller yrkeshögskola men saknar behörighet? Då är Allmän kurs på folkhögskola ett alternativ till både gymnasieskolan och komvux.
Ett starkare samhälle - en snabbguide om Sveriges folkhögskolor
Folkhögskolan är en unik utbildningsform som fyller en viktig funktion i det svenska samhället. I denna korta film kan ni se flera exempel på fakta och berättelser som visar hur folkhögskolan ger människor möjligheter och självförtroende. En viktig faktor är att folkhögskolan är avgiftsfri. Det gör det möjligt för alla oavsett bakgrund att söka kurser. En avgiftsfri folkhögskola är möjlig på grund av de offentliga medel som utdelas av staten och från regioner. För att kunna fortsätta bedriva vårt unika folkbildningsarbete behöver vi långsiktigt stöd från stat, regioner och kommuner. Tillsammans kan vi fortsätta stärka det svenska samhället med kunskap och bildning!
Vilken roll kan AI spela för folkhögskolans pedagogik? - Mikael Kring, RISE (1 tim 11 min)
Om generativ AI och hur det kan användas. Om vikten av ett utforskande förhållningssätt för att lära sig hantera den nya teknologin. Var står vi med generativ AI idag och hur kan vi använda det konkret? Det ges tillfälle att testa AI-labbet på RISE för att utforska AI-verktyg. Mikael Kring är projektledare för digitala system på enheten för livslångt lärande på RISE, Research Institutes of Sweden. Webbinarium, 2024-04-04
Folkhögskolans behörighetsmodell: Introduktion
Sandra Löfstedt och Jonna Hamlin Müntzing säger hej och berättar om kursens innehåll och upplägg.
Läroplattform med AI-verktyg - Mats Svensson, Leksands folkhögskola (32 min)
Allmänna Arvsfonden har beviljat Leksands folkhögskola stöd med 5,6 miljoner kronor för att utveckla en unik läroplattform som bland annat använder sig av AI-verktyg för att erbjuda skräddarsydda läromöjligheter för unga så väl som äldre. Initiativtagaren och projektledaren Mats Svensson på Leksands folkhögskola är glad över man rott i hamn finansiering för det treåriga projektet och berättar att idén fick han när han under julen 2022 experimenterade med GPT-3 tillsammans med sina barnbarn för att skriva sagor. Webbinarium, 2024-04-04
Folkhögskolans behörighetsmodell: Del 1 om omfattningskravet
Omfattningskravet handlar om hur lång tid deltagaren behöver studera för att få behörighet till högre studier.
Nya studieintyg och reviderade villkorsanvisningar
Karin Gustavsson på Folkbildningsrådet och Sandra Löfstedt från Sveriges folkhögskolor svarar på frågor om de nya studieintygen och de reviderade villkorsanvisningarna.
Har du siktet inställt på en yrkesutbildning?
Vill du plugga till ett speciellt yrke? På en yrkesutbildning på folkhögskola kan du bland mycket annat utbilda dig till journalist, lärarassistent eller teckenspråkstolk. Läs mer och hitta en utbildning som passar dig på: https://www.folkhogskola.nu/sok-kurser/?vocational=true
Ruhi Tyson - Hur ska en folkhögskola skapa ett bildningsnarrativ? - Folkhögskoleforum 2021
Föreläsning och workshop med Ruhi Tyson, lektor i pedagogik på Stockholms universitet och på Waldorflärarhögskolan samt bokbindningslärare på Kristofferskolan i Bromma. Hur kan man skapa ett narrativ kring en folkhögskolas bildningsprocess? Detta för att kunna belysa såväl lärargärningar (både allmän och särskild kurs) men också för att stärka det gemensamma arbetet och att få hela skolan med i ett ”gemensamt tänk” kring vad bildning är. En teoretisk ram för detta presenteras såväl som mer praktiska synpunkter. Den 4 november 2021 genomfördes den fjärde upplagan av Folkhögskoleforum. Folkhögskolans egen konferens där alla som är verksamma på en folkhögskola tillsammans genom samtal och reflektion möts för att diskutera och dela erfarenheter. Moderator för dagen var Anna Ardin och medverkade i programmet gjorde bland andra Berit Larsson, grundare av Kvinnofolkhögskolan, Ruhi Tyson, lektor i pedagogik, Joanna Giota, professor i pedagogik samt Erik Amnå, professor emeritus i statskunskap. Dessutom träffade vi en panel med tidigare folkhögskoledeltagare och fick ta del av ett avslutande panelsamtal med konferensdeltagare.
InS Relationer Bakgrundsvariabler
Jonna visar hur du tittar på olika relationer i resultatet, det vill säga vad specifika deltagargrupper uppger för svar. Hon utgår från exemplen "Vad tycker deltagarna på distanskurser?" och "Vad tycker kvinnor respektive män?".
InS Hitta till sitt resultat UTAN skolkont
Jonna visar hur du hittar resultatet i Insurvey när ni inte har ett skolkonto i Insurvey.