Webinar: Digitaliseringens roll i folkhögskolan utifrån ett rektorsperspektiv

Hur ser rektor på digitaliseringen av folkhögskolan? Therese Winqwist, biträdande rektor på Löftadalens folkhögskola berättade om sin magisteruppsats vid Göteborgs universitet.

Inga videos hittade

Unga vuxnas attityder och värderingar - Sofia Zere, MUCF - Folkhögskoleforum 2020
Sofia Zere från MUCF föreläser om vad dagens unga vuxna egentligen tycker kring demokrati, arbetsmarknad, hälsa och fritid. Allt utifrån attityd- och värderingsstudier genomförda av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.
Vad är folkhögskola?
Vill du få behörighet till högre studier? Vill du utveckla ett intresse? Eller utbilda dig inom ett yrke? Folkhögskolan är en annorlunda utbildningsform som är öppen för alla vuxna. Den utgår från dina kunskaper, erfarenheter, behov och drömmar. Hitta en kurs som passar dig på www.folkhögskola.nu!
Ett starkare samhälle - en snabbguide om Sveriges folkhögskolor
Folkhögskolan är en unik utbildningsform som fyller en viktig funktion i det svenska samhället. I denna korta film kan ni se flera exempel på fakta och berättelser som visar hur folkhögskolan ger människor möjligheter och självförtroende. En viktig faktor är att folkhögskolan är avgiftsfri. Det gör det möjligt för alla oavsett bakgrund att söka kurser. En avgiftsfri folkhögskola är möjlig på grund av de offentliga medel som utdelas av staten och från regioner. För att kunna fortsätta bedriva vårt unika folkbildningsarbete behöver vi långsiktigt stöd från stat, regioner och kommuner. Tillsammans kan vi fortsätta stärka det svenska samhället med kunskap och bildning!
Inloggning med Google Authenticator
Instruktionsfilm som visar hur du loggar in i SchoolSoft med Inloggning med Google Authenticator.
9. Ladda upp nya bilder - Skoladmin folkhögskola.nu
För att ladda upp en bild i Skoladmin för folkhögskola.nu, gör på följande sätt.
Omställning som samhällsförändring för ett hållbart framtidsbygge - Folkhögskoleforum 2020
Pella Thiel är folkbildare, ekolog och aktivist. Hon kommer att tala om omställningens tid. Omställningen till ett hållbart samhälle, en transformation, där folkbildningen har en avgörande roll. Denna föreläsning sändes live från Bryggarsalen i Stockholm torsdagen den 29 oktober 2020, som en del av Folkhögskoleforum 2020.
7. Skapa en ny kurs - Skoladmin folkhögskola.nu
För att skapa en helt ny kurs på folkhögskola.nu så gör du på följande sätt.
11. Redigera skolsida - Skoladmin folkhögskola.nu
För att redigera din folkhögskolas skolsida på folkhögskola.nu, gör på följande sätt.
5. Redigera en kurs - Skoladmin folkhögskola.nu
Om du behöver ändra någon information för en befintlig kurs, så gör du på följande sätt.
Folkhögskoleforum 2018
Historiens första Folkhögskoleforum genomfördes den 1 november 2018. En heldag med intressanta och inspirerande föreläsningar, seminarier och möjligheter för nätverkande för alla inom folkhögskola. Tema för dagen var demokrati, vilket återspeglades på olika sätt under dagen. Läs mer om Folkhögskoleforum på www.sverigesfolkhogskolor.se/folkhogskoleforum
Webbinarium: Maximera synlighet för kurser på Folkhögskola.nu
Jobbar du med att lägga upp din folkhögskolas kurser på Folkhögskola.nu? Då är detta ett webbinarium för dig! Lär dig de bästa tipsen för att synas och nå ut.
4. Visa kursens egenskaper - Skoladmin folkhögskola.nu
Vi rekommenderar att du alltid växlar över till en vy där du kan redigera alla egenskaper (allt innehåll) via ett formulärgränssnitt. Detta gör du genom att klicka på knappen ”Alla egenskaper”
8. Skapa en nyhet - Skoladmin folkhögskola.nu
På folkhögskola.nu finns möjlighet att publicera nyheter från din folkhögskola. Du redigerar och skapar nyheter i princip på samma sätt som kurser. Här beskriver vi hur du skapar en ny nyhet.
Rättighetsbaserat ungdomsperspektiv - Linus Wellander, MUCF - Folkhögskoleforum 2020
Linus Wellander från MUCF föreläser under Folkhögskoleforum 2020 om vad dagens unga vuxna egentligen tycker kring demokrati, arbetsmarknad, hälsa och fritid. Allt utifrån attityd- och värderingsstudier genomförda av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.
10. Lägga till bild på sida - Skoladmin folkhögskola.nu
För att lägga till en bild till en skol-, kurs- eller nyhetssida på folkhögskola.nu, gör på följande sätt.
1. Logga in - Skoladmin folkhögskola.nu
Gör på följande sätt för att logga in i Skoladmin för folkhögskola.nu. Här kan du sedan publicera skol-, kurs- och nyhetssidor för din folkhögskola.
3. Navigera i trädstrukturen - Skoladmin folkhögskola.nu
För att navigera i trädstrukturen och komma till kurs-, skol- och nyhetssidor i Skoladmin för folkhögskola.nu, gör på följande sätt.
2. Anpassa din Dashboard - Skoladmin folkhögskola.nu
När du kommer in i Episerver, så har du tillgång till en s.k. Dashboard. Första gången du loggar in kan du anpassa din egen Dashboard, så att du får tillgång till användbar information från FSO/Folkhögskola.nu. Du behöver lägga till två små verktyg (s.k. gadgets).