Mattias Stjernqvist: Folkhögskolans skylfönster

Mattias Stjernqvist, doktorand vid Stockholms universitet, föreläste under Kommunikationskonferensen 2023 om sin forskning kring folkhögskolornas hemsidor på nätet. Vem kan jag bli här? En studie om hur folkhögskolorna skildrar sig själva på sina hemsidor. Läs mer om Mattias Stjernqvists forskning på su.se.

No videos found

Webbinarium om Folkbildningsutredningen 17 juni 2024
Den 13 juni 2024 redovisades folkbildningsutredningen "Bildning, utbildning och delaktighet – folkbildningspolitik i en ny tid". Vid detta webbinarium den 17 juni behandlades de viktigaste delarna och folkhögskolornas intresseorganisationer RIO och OFI kommenterade innehållet. Webbinariet är teckenspråkstolkat. Medverkande: Anna Ekström, ordförande RIO Thomas Nilsson, ordförande OFI Olle Westberg, generalsekreterare RIO Annica Wallenborg, verksamhetschef OFI
Vill du gå en profilkurs?
Vill du fördjupa dig i en hobby eller hjärtefråga? Då kan en profilkurs på folkhögskola vara något för dig! Det finns flera hundra olika profilkurser, inom allt inom allt från konst till spelutveckling.
Ett starkare samhälle - en snabbguide om Sveriges folkhögskolor
Folkhögskolan är en unik utbildningsform som fyller en viktig funktion i det svenska samhället. I denna korta film kan ni se flera exempel på fakta och berättelser som visar hur folkhögskolan ger människor möjligheter och självförtroende. En viktig faktor är att folkhögskolan är avgiftsfri. Det gör det möjligt för alla oavsett bakgrund att söka kurser. En avgiftsfri folkhögskola är möjlig på grund av de offentliga medel som utdelas av staten och från regioner. För att kunna fortsätta bedriva vårt unika folkbildningsarbete behöver vi långsiktigt stöd från stat, regioner och kommuner. Tillsammans kan vi fortsätta stärka det svenska samhället med kunskap och bildning!
Funderar du på att gå på folkhögskola?
Funderar du kring vad som ska bli nästa steg i ditt liv? Då kan folkhögskola vara något för dig! Folkhögskola är en unik form av vuxenutbildning som utgår från dig och dina förutsättningar. Det finns folkhögskolor över hela Sverige. Många folkhögskolor erbjuder boende på internat.
Nyfiken på livet på folkhögskola?
Många folkhögskolor erbjuder boende på internat. Om du väljer att bo där, får du leva i en kreativ miljö, nära till skolan och du slipper leta boende. Den som pluggar på folkhögskola kan oftast söka studiemedel från CSN.
Vill du gå på Allmän kurs?
Vill du plugga vidare på högskola, universitetet eller yrkeshögskola men saknar behörighet? Då är Allmän kurs på folkhögskola ett alternativ till både gymnasieskolan och komvux.
Folkhögskolekvarten med Anna-Belle Strömberg (S)
I detta avsnitt av Folkhögskolekvarten intervjuas Anna-Belle Strömberg (S), talesperson för folkbildningsfrågor inom Socialdemokraterna, av Thomas Nilsson, ordförande för Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation, OFI.
Allmän kurs i utveckling 2018/2019
Allmän kurs-lärarna Marina Johansson och Martin Wikström sammanfattar fortbildningskursen Allmän kurs i utveckling 2018/2019. De delar med sig av starka intryck och utmaningar, reflektioner och erfarenheter från de tre kurstillfällena.
Vilken roll kan AI spela för folkhögskolans pedagogik? - Mikael Kring, RISE (1 tim 11 min)
Om generativ AI och hur det kan användas. Om vikten av ett utforskande förhållningssätt för att lära sig hantera den nya teknologin. Var står vi med generativ AI idag och hur kan vi använda det konkret? Det ges tillfälle att testa AI-labbet på RISE för att utforska AI-verktyg. Mikael Kring är projektledare för digitala system på enheten för livslångt lärande på RISE, Research Institutes of Sweden. Webbinarium, 2024-04-04
Folkhögskolekvarten med Christer Nylander (L)
I detta avsnitt av Folkhögskolekvarten intervjuas Christer Nylander (L), kulturpolitisk talesperson för Liberalerna, av Annica Wallenborg, verksamhetschef för Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation, OFI.
Folkhögskolekvarten med Catarina Deremar (C)
I detta avsnitt av Folkhögskolekvarten intervjuas Catarina Deremar (C), kulturpolitisk talesperson för Centerpartiet, av Olle Westberg, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO.
Folkhögskolekvarten med Linus Nilsson (sd)
Inför EU-valet den 9 juni 2024 träffar Sveriges folkhögskolor representanter från de fyra största partierna för ett samtal kring EU och hur Sverige påverkas av de beslut som fattas på EU-nivå. Här samtalar Olle Westberg, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, med Linus Nilsson, EU-kandidat från Sverigedemokraterna.
Mål 3 - God hälsa och välbefinnande
Vindelns folkhögskola och kursen Hälsopedagog illustrerar Mål 3 - God hälsa och välbefinnande.
Folkhögskolekvarten med Bo Broman (SD)
I detta avsnitt av Folkhögskolekvarten intervjuas Bo Broman (SD), kulturpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, av Olle Westberg, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO.
Folkhögskolekvarten med Pär Granfalk (m)
Inför EU-valet den 9 juni 2024 träffar Sveriges folkhögskolor representanter från de fyra största partierna för ett samtal kring EU och hur Sverige påverkas av de beslut som fattas på EU-nivå. Här samtalar Olle Westberg, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, med Pär Granfalk, EU-kandidat från Moderaterna.
Folkhögskolekvarten med Johan Danielsson (s)
Inför EU-valet den 9 juni 2024 träffar Sveriges folkhögskolor representanter från de fyra största partierna för ett samtal kring EU och hur Sverige påverkas av de beslut som fattas på EU-nivå. Här samtalar Olle Westberg, generalsekreterare för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, med Johan Danielsson, EU-kandidat från Socialdemokraterna.